Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

  کانال تلگرام اهل ولاء کانال تلگرام اهل ولاء اینستاگرام اهل ولاء


دوشنبه ۳ دی
۱۴۰۳

21. جمادي‌الثاني 1446


23. دسامبر 2024






دلایل ضرورت و نحوه و ترتیب انجام تکالیف

دلایل ضرورت و نحوه انجام تکالیف

    

دوست عزیز! از دیدار و آشنایی شما خوشحالیم. نکاتی را که مراعات آنها شرط بهره‌مندی مطلوب از این سایت است، به عرض می‌رسانیم.

 

1- با توجّه به اینکه مباحث عرفانی از ظرافت، دقّت و پیچیدگی خاصّی برخوردار است؛ درک صحیح هر مطلب مستلزم آگاهی شخص از مطالبی است که زیربنای آن می‌باشد و کسانی که بدون پیش‌زمینه‌های لازم، به مباحث عرفانی بپردازند، هم ممکن است مطالب برای آنان نامفهوم و غیر قابل درک و حتّی نامعقول و غیرمنطقی به نظر برسد و هم در معرض اشتباه فهمیدن و مبتلا شدن به انحرافات عقیدتی و عملی قرار گیرند. برای پیش نیامدن این مشکلات، معمولاً مباحث عرفانی برای افرادی ثابت و محدود ارائه می‌شود تا تمامی مخاطبان از نظر آگاهی‌ها همواره هم‌سطح باشند. این رویّه به محروم شدن افراد جدید از بهره‌مندی از مباحث منجر می‌شود. در صورت باز بودن فضای طرح مباحث به روی افراد جدید، طرح کننده‌ی مباحث ناگزیر می‌شود همواره مطالب کم‌عمق و همه‌فهم را تکرار کند که این هم جفایی است در حقّ کسانی که مدّت زیادی از مباحث بهره برده و آمادگی و اشتیاق دریافت مطالب عمیق و تازه را دارند. براساس آنچه گفته شد، برای اینکه نه راه ورود افراد جدید بسته شود و نه مخاطبان قدیمی از نکات عمیق و تازه محروم گردند، تنها راه چاره این به نظر رسید که دوستانی که جدیداً به جمع مخاطبان سایت اهل ولاء می‌پیوندند، طبق برنامه، با مطالعه‌ی کتاب‌ها و استماع فایل   مباحثی که قبلاً مطرح شده، خود را به سطح مخاطبان قدیمی برسانند.

 

2- علاوه بر علّت فوق که مطالعه‌ی کتاب‌ها و استماع فایلهای صوتی قبل و تهیه‌ی خلاصه‌ی آنها را ضروری می‌سازد؛ فوائد متعدّد دیگری نیز بر این امر مترتّب است. از جمله اینکه وقتی شخص مقیّد به نوشتن خلاصه است، هنگام مطالعه یا استماع، دقّت بیشتری مصروف می‌دارد که این امر مانع از عدم تمرکز و بی‌توجّه خواندن یا شنیدن گردیده و در نتیجه به یادگیری کاملتر مباحث منجر می‌شود. علاوه بر این چنانچه مبحثی که مطالعه یا استماع نموده دقیق فهمیده نشده باشد، شخص هنگام نوشتن خلاصه با مشکل مواجه گردیده و در نتیجه به اینکه مطلب را کامل و خوب نفهمیده است، پی می‌برد و با مطالعه یا اسـتماع مجدّد، به فهم کامل مطلب دست می‌یابـد. همچنین نوشتن آنچه شخص فهمیده است، باعث تثبیت بیشتر مطلب در ذهن وی می‌گردد. فایده‌ی دیگر اینکه چنانچه در آینده، به علّت گذشت زمان، مطلبی از خاطر شخص برود، با مراجعه به خلاصه‌ی مزبور، آن را به خاطر خواهد آورد و در نتیجه نیازی به اینکه با صرف زمان زیاد، مجدّداً کتاب را مطالعه یا فایل صوتی مربوط   را استماع نماید، نخواهد داشت.

 

3- برای آگاهی از ترتیب و برنامه‌ی مطالعه‌ی کتب و استماع فایل صوتی گفتارها، به قسمت "راهنمای مطالعه کتب و استماع گفتارهای استاد" در این سایت مراجعه کنید.

 

4- بهتر است زمان انجام تکالیف را به روزهای هفته تقسیم کنید. (مثلاً هر روز نیم ساعت) و هر روز بعد از نماز صبح یا زمان مناسب دیگر، آن را انجام دهید. حتّی می‌توانید در زمان‌هایی که در حال آمد و شد به مکان‌هایی می‌باشید، با استفاده از دستگاه Mp3   یا تلفن همراه یا دستگاه پخش CD   اتومبیل خود، در طول مسیر مطالب را گوش کنید و بعد از رسیدن به مقصد، خلاصه‌ی مطالب شنیده شده را یادداشت کنید.

 

5- در صورتی که در محلّ ثابتی فایلهای صوتی را گوش می‌کنید، مانند نکته‌برداری از مطالب سخنران هنگام حضور در جلسات سخنرانی، هنگام استماع فایلها، از مطالب آنها نکته‌برداری کنید. در نتیجه نیازی به صرف زمان جداگانه‌ای برای نوشتن خلاصه نخواهید داشت. با اندکی دقّت در تمیز، خوش‌خط و خوانا نوشتن نکات، به پاکنویس و تایپ کردن آن هم نیاز نخواهد بود.

 

6- خلاصه‌ها را حتماً روی کاغذ کلاسور بزرگ و یکسان بنویسید تا بتوانید آنها را به صورت موضوعی در کلاسور بایگانی کنید و نیز بتوانید خلاصه‌ی کتاب‌ها و گفتارهایی را که در آینده تهیه خواهید کرد، در کنار خلاصه‌های قبلی مرتبط با هر موضوع قرار دهید. از این طریق مجموعه‌ی موضوعی نسبتاً غنی‌ای برای شما فراهم می‌آید. از نوشتن خلاصه‌ها در دفتر یا سررسیدنامه یا اوراق نافرم جدّاً خودداری نمائید.

  

 

 

افزودن نظر

هرگونه نظرات توهین آمیز و نسبتهای غیر مسلم احراز نشده و خلاف شرع حذف خواهد شد





کد امنیتی
بازنشانی